latinica  ћирилица
25/08/2016 |  09:16 ⇒ 10:20 | Аутор: СРНА

"Викиликс" објављује информације о кампањи Клинтонове

Оснивач "Викиликса" Џулијан Асанж рекао је да његова организација планира да објави "значајне информације" у вези са изборном кампањом предсједничког кандидата демократа Хилари Клинтон прије избора у САД, 8. новембра.
Викиликс (Фото:Oliver Lang) -
Викиликс (Фото:Oliver Lang)

На питање да ли би те информације могле да значе прекретницу у изборима, Асанж је за "Фокс њуз" рекао да ће то бити значајно, али да зависи на који начин ће да "запали јавност и медије".

Он је рекао да се ради о различитим документима различитих институција, а у вези са предизборном кампањом. "Ту су неки неочекивани углови, неки интересантни, а неки чак и забавни", рекао је Асанж.

Он живи у амбасади Еквадора у Лондону већ пет година како би избјегао изручење Шведској, гдје се суочава са оптужбама за сексуални напад.

"Викиликс" је у јулу објавио документа у вези са имејловима Демократског националног комитета који су добијени хаковањем њихових сервера.

Та документа су други дио у низу објављених папира који су дубоко потресли партију и због којих је предсједавајући Комитета Деби Васерман Шулц поднијела оставку.