latinica  ћирилица
25/08/2016 |  09:02 ⇒ 09:18 | Аутор: sputniknews.com

Путин подигао читаву војску у стање борбене готовости

Министарство одбране Русије објавило је, по одлуци врховног команданта земље Владимира Путина, нову изненадну провјеру борбене готовости Оружаних снага која ће захватити Јужни, Западни и Централни округ, као и Сјеверну флоту, Ваздушно-космичке снаге и Војно-десантне снаге, саопштио је генерал Сергеј Шојгу.
Владимир Путин (Фото: Sputnik/Sergey Guneev) -
Владимир Путин (Фото: Sputnik/Sergey Guneev)

- Данас ће у складу са одлуком врховног команданта Оружаних снага Русије почети још једна у низу изненадна провјера. Војске Јужног, дијела снага Западног и средстава Западног и Централног војног округа, Сјеверне флоте, Главне команде Ваздушно-космичких снага и Ваздушно-десантних сага од 7.00 по московском времену провјериће борбену готовост - објавио је Сергеј Шојгу на сједници са руководећим кадром.

Провјера ће трајати од 25 до 31. августа. Паралелно, према ријечима Шојгу, у Јужном војном округу је већ у току активна припрема стратешких војних вјежби "Кавказ-2016". Већ је одржан комплекс командно-штабних тренинга.

- Органи војне управе, војних јединица и одреда за специјалну и материјално-техничку логистику су током 12 специјалних вјежби извршавали задатке благовременог распоређивања трупа - рекао је Шојгу и наложио да се информишу војни аташеи страних држава о почетку изненадне провјере борбене готовости војске.