latinica  ћирилица
25/08/2016 |  08:58 ⇒ 10:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Фараж подржао Трампа на скупу у Мисисипију

Креатор кампање за Брегзит, која је у јуну резултовала побједом те опције на референдуму у Британији, Најџел Фараж, подржао је републиканског кандидата за предсједника САД Доналда Трампа у трци за улазак Бијелу кућу, прикључивши му се на бини на скупу у Мисисипију.
Фараж подржао Трампа - Фото: AP
Фараж подржао ТрампаФото: AP

Фараж је пред Трамповим присталицама истакао да је "све могуће" ако се довољно људи окупи око једне идеје и изнио предвиђање да ће предсједничка кампања америчког милијардера "разбити естаблишмент", пренијела је агенција АП.

Бивши предсједник британске анти-европске странке УКИП је подсјетио да су анкете уочи референдума о изласку Британије из Европске уније, одржаном 23. јуна, давале веома мале шансе његовом покрету, али је он ипак тријумфовао пошто је већина грађана подржала излазак из ЕУ.


Фараж је изнио предвиђање да ће Трамп, који је јавно подржао излазак Британије из Уније, а анкете тренутно показују да заостаје за демократском кандидаткињом Хилари Клинтон, ипак успјети да се опорави и да побједи на предсједничким изборима 8. новембра.

Трамп је истакао да је за њега част што му се Фараж придружио на скупу и поручио: "Радни људи ће опет преузети контролу."