latinica  ћирилица
25/08/2016 |  08:22 ⇒ 08:26 | Аутор: СРНА

Смањена видљивост у котлинама због магле

Проходност свих важнијих путева у Републици Српској и Федерацији БиХ задовољавајућа је, услови за вожњу повољни, а из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима скрећу пажњу на мјестимично смањену видљивост због магле у котлинама и уз ријечне токове.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Због изградње вијадукта "Маховљани" на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор за саобраћај је затворена петља "Маховљани", па возачи могу да користе петљу "Александровац".

У зони извођења радова код Маховљанске петље на магистралном путу Клашнице-Нова Топола брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на час. Саобраћај ће на овој дионици свакодневно бити обустављан четири пута у периоду од 23.00 до 5.00 часова у максималном трајању од 30 минута.

На дијелу магистралног пута Клашнице-Прњавор због изградње дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор свакодневно ће долазити до измјене у режиму одвијања саобраћаја.

На дионици магистралног пута Бањалука-Црна Ријека, код хидроелектране "Бочац" од данас до 23. септембра биће привремено обустављан саобраћај од 14.00 до 14.30 часова због минерских радова.

Због реконструкције водоводне мреже измијењен је режим саобраћаја на магистралним путним правцима Приједор-Козарац и Отока /граница Српске и ФБиХ/-Нови Град.

Због радова на санацији коловоза на магистралном путу Каракај два-Дрињача и регионалном путу Шековићи-Доње Цапарде, саобраћај се одвија једном саобраћајном траком уз могуће застоје од 10 до 15 минута.

У току су радови на санацији клизишта и реконструкцији коловоза магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, због чега се саобраћај одвија успорено, једном саобраћајном траком у дужини од 800 метара. Режим одвијања саобраћаја је измијењен и због извођења радова на изградњи острва на ријеци Врбас.

На дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош и на дионици Котор Варош-Ободник измијењен је режим у одвијању саобраћаја због изградње водовода.

На магистралном путу Вукосавље-граница РС/ФБиХ /Каруше/ у мјесту Јоховац, у току је измјена у одвијању саобраћаја, због радова на изградњи прикључака магистралног пута на будући аутопут.

У току су радови на изградњи обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја у насељу Гредице.

На дионици Брчко-Лончари у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања.

Због деминирања терена повремене су обуставе саобраћаја од 7.00 до 15.00 часова на дионици регионалног пута Зелени Јадар-Скелани у мјесту Крагљиводе, на деминерском радилишту "насеље Крагљивода Трпић".