latinica  ћирилица
09/08/2016 |  18:34 ⇒ 10/08/2016 | 07:29 | Аутор: РТРС

Сутра комеморација и сахрана Жељка Копање (ВИДЕО)

Породици Жељка Копање, директору ,,Независних новина'' и ,,Гласа Српске'', који је јуче изненада преминуо од посљедица срчаног удара, данас стижу бројна саучешћа. У канцеларији Жељка Копање, у згради "Независних новина" отворена је књига жалости.
Жељко Копања - Фото: Screenshot
Жељко КопањаФото: Screenshot

Породицу Жељка Копање синоћ је посјетио предсједник Републике Српске, Милорад Додик и изразио дубоко саучешће. Изненадна и прерана смрт драгог пријатеља дубоко га је потресла.

- Жељко је био посебан. Имао је јак интелект и посједовао је велику енергију. Самим тим, ово је велики губитак, не само за породицу и пријатеље, већ и за цјелокупну јавност, рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске

Жељко Копања остаће упамћен као један од највећих новинара који је у Републици Српској успоставио стандарде новинарства и чије бројне награде свједоче о храбрости у одбрани слободе медија – наводи се у телеграму саучешћа који је упутила премијерка Жељка Цвијановић.

Предсједник Парламента Недљко Чубриловић посебно је истакао способност Жељка Копање да у свим временима ради поштујући стандарде новинарства и слободу медија.

- Вијест о прераној и изненадној смрти Жељка Копање дубоко нас је потресла. Новинарска заједница је његовим одласком изгубила једног од најутицајнијих и најзначајнијих својих чланова. Република Српска изгубила је једног од најистрајнијих и најпринципијелнијих бораца за слободу ријечи и мисли,  нагласио је Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине Републике Српске.

Српски премијер Александар Вучић, нагласио је да је отишао новинар, који је служио као примјер млађим колегама. Телеграме саучешћа породици Копања и запосленима у "Независним новинама" и "Гласу Српске" упутио је српски члан Предсједништва БиХ, Младен Иванић, високи представник Валентин Инцко, Клуб новинара Бањалука и друга удружења.

Жељко Копања биће сахрањен сутра у 13 часова на мјесном гробљу у бањалучком насељу Павловац. Прије сахране, у 10.30 у Културном центру Бански двор у Бањалуци биће одржана комеморација.