latinica  ћирилица
09/08/2016 |  18:27 ⇒ 10/08/2016 | 07:28 | Аутор: РТРС

Зворник: Мутна Дрина отежава потрагу за Беуцем (ВИДЕО)

Два дана након трагичног нестанка словеначког скакача Андреја Беуца, који је након скока с моста Краља Александра Првог Карађорђевића нестао у Дрини, Зворник и даље ишчекује расплет и проналазак Андрејевог тијела.
Зворник - потрага - Фото: РТРС
Зворник - потрагаФото: РТРС

Рониоци ронилачких клубова из Бијељине и Брчког уз подршку припадника професионалне Ватрогасне службе претраживали су данас низводне дијелове ријеке Дрине. Уложени труд и бројни уласци у воду били су узалудни и тијело није пронађено.

Највећи проблем рониоцима и данас је правила мутна Дрине и минимална видљивост која је угрозила безбједност ронилаца. Упркос томе, они су наставили потрагу. Претражили су низводне дијелове од Зворника до Шепка, али и тзв. џепове. Претпоставка је да је јака матица тијело однијела далеко од зоне утапања.

Са обале градске плаже у Зворнику потрагу су посматрале и чекале извјештаје с терена и Беуцове сестре и мајка Зденка. Није жељела стати пред наше камере, али је у неформалном разговору истакла да је Андреја упозоравала да не скаче у Зворнику. Тужне и разочаране, надају се да ће тијело бити пронађено.

Обављен је увиђај. Истрага би требало да да одговоре на бројна питања.

- Тренутно се предузимају све радње како би се пронашао нестали и након чега ће бити утврђене све околности овог несретног догађаја, рекао је Драгослав Остојић, командир СЈБ Зворник.

Крајем дана у Зворник би требало да стигну и рониоци из Словеније који ће се придружити потрази за Беуцем.