latinica  ћирилица
23/07/2016 |  15:14 ⇒ 20:21 | Аутор: СРНА

И сутра вруће, поподне јаче падавине

У Републици Српској и Федерацији БиХ и сутра ће бити вруће у првом дијелу дана, са температуром до 36 степени Целзијусових, док се поподне очекују јаче падавине, а понегдје и град.

Први пљускови средином дана очекују се на југозападу, а касније поподне у Крајини јача облачност са израженијим пљусковима са грмљавином. Очекују се и локалне непогоде са јачим падавинама и појавом града понегдје.

Пљускови ће се до вечери премјештати ка југоистоку и истоку, па се и у тим предјелима очекују локално јаче падавине, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб источни, поподне слаб до умјерен сјеверни, при пљусковима пролазно јак.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас је сунчано, уз малу до умјерену облачност, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 16 степени, Горажде, Иван-седло и Купрес 28, Соколац 29, Неум 30, Градачац, Сански Мост, Сарајево и Сребреница 31, Приједор, Ливно и Тузла 32, Бијељина, Бихаћ, Бугојно, Добој и Зворник 33, Бањалука, Требиње и Зеница 34, Мостар и Чапљина 36 степени Целзијусових.