latinica  ћирилица
23/07/2016 |  11:59 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Мићић: Противзаконите одлуке Скупштине (ВИДЕО)

Пресудом Окружног суда у Бијељини, смијењени начелници градских одјељења за друштвене дјелатности и борачко-инвалидску заштиту Славко Башић и Славиша Савић враћени су на посао.
Мићо Мићић - Фото: РТРС
Мићо МићићФото: РТРС

Тиме је поништена одлука скупштинске већине -предвођене СНСД-ом , која их је разријешила дужности због, тврде, незаконитог пословања.

Док градоначелник Мићо Мићић очекује повратак на посао и осталих смијењених начелника и шездесетак директора градских агенција, предузећа, чланова извршних и надзорних одбора, предсједник градске Скупштине Драган Ђурђевић најављује да ће их нова скупштинска већина поново смијенити.

Мићић није крио задовољство судским пресудама, због којих је сазвао и ванредну конференцију за новинаре. Овакав епилог је,каже, био очекиван јер скупштинска већина није претходно тражила његово мишљење, а ни Комисија за избор и именовање, тврди, није легално изабрана .

“Могу приједлог поднијети једна трећина одборника и за смјену и за постављање, али да би се то реализовало треба сагласност начелника,и док год буду постављали без сагласности начелника или градоначелника то ће им падати”, каже градоначелник Бијељине, Мићо Мићић.

Предсједник Скупштине Драган Ђурђевић, међутим,тврди да је сваки пут тражено мишљење градоначелника, али да нису добили конкретан одговор .

“Градоначелник покушава да измишља да је комсија нелегална и то суд нигдје не наводи поново ћемо наставити борбу против криминала којим се бави градоначелник и нејгови сарадници и ми ћемо поново 1.августа смијенити исте функционере”, изајвио је предсједник Скупштине града Бијељина Драган Ђурђевић.

Начелници градских одјељења нису били разријешени дужности због процедуралних пропуста, већ због криминалних радњи и корупције, тврде у СНСД-у.

“Ми нећемо одустати у нашој намјери да спријечимо лично богаћење и остваривање личних интереса, а све у некој завјери против грађана Бијељине”, рекао је Недељко Ћорић, предсједник ГО СНСД-а Бијељина.

Док градоначелник очекује да ће након досадашње четири пресуде, на посао бити враћени и остали смијењени функционери, у новој скупштинској већини кажу да неће одустати од обрачуна с криминалом и корупцијом.