latinica  ћирилица
23/07/2016 |  08:52 ⇒ 08:54 | Аутор: СРНА

Успорен саобраћај на прелазу Орашје-Жупања

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се на већини путева саобраћа несметано, уз повољне услове за вожњу, а због радова на територији Хрватске, на граничном прелазу Орашје-Жупања, возила пролазе успорено у оба смијера, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој /дионица Бањалука-Прњавор/, петља "Маховљани" затворена је за саобраћај, а возачи могу да користе петљу "Александровац".

У зони изградње дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор на магистралном путу Клашнице један-Нова Топола, измијењен је режим саобраћања, а брзина кретања возила ограничена је на 30 километара по часу.

Саобраћај ће на овој дионици бити свакодневно обустављан четири пута, у периоду од 23.00 до 5.00 часова, максимално до 30 минута.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, саобраћај је потпуно обустављен за сва возила, која ће бити преусмјерена на алтернативни путни правац кроз село Брестово.

У току је санација клизишта "Церова коса два" и "Церова коса три" на магистралном путу Козарска Дубица-Приједор, па ће возила саобраћати наизмјенично, једном траком.

Због санације коловоза на магистралном путу Каракај два-Дрињача и регионалном путу Шековићи-Доње Цапарде, возила саобраћају једном траком, уз могуће застоје од 10 до 15 минута.

У току је санација клизишта и реконструкција магистралног пута Бањалука-Челинац, због чега се саобраћа успорено, једном траком, у дужини од 800 метара.

На магистралом путу М-4, дионица Челинац-Котор Варош, због реконструкције и санације градске водоводне мреже и проширења канализационе мреже, режим саобраћања измијењен је до 1. септембра.

Због истог пројекта, до 30. јула, биће измијењен режим саобраћања на регионалном путу Р-413, дионица Котор Варош-Митровићи.

На магистралном путу Вукосавље-ентитетска граница, дионица Јоховац-Руданка, у току је измјена начина саобраћања због изградње прикључака магистралног пута на будући ауто-пут.

У току је изградња обилазнице око Брчког, због чега је измијењен режим саобраћања у насељу Гредице, као и у насељу Горице.

Деминирање терена и повремене обуставе саобраћаја од 7.00 до 15.00 часова биће извођени на дионици регионалног пута Зелени Јадар-Скелани у мјесту Крагљиводе, Добој-Петрово у мјесту Сочковац, у мјесту Кладари Доњи, општина Брод, и дионици Бродско Поље у мјесту Брусница.

Ради деминирања у мјесту Кладари Доњи, општина Брод, саобраћај ће повремено бити обустављен на магистралном путу М-14.1, дионица Бродско Поље, до 16. децембра.

На магистралним путевима М-4, дионица Котор Варош-Ободник, у мјесту Рујевица, и Кобаш 1-Дервента, у мјесту Беглуци, као и на локалном путу Скиповац Доњи-Скиповац Горњи, општина Добој, саобраћај ће због деминирања бити повремено обустављен радним данима, од 8.00 до 16.00 часова.

На дионици регионалног пута Мачковац-граница Републике Српске, режим саобраћања биће измијењен због санације клизишта.

На регионалном путу Невесиње-Берковићи у току су реконструкција и модернизација наведене дионице, због чега возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

На регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два, саобраћај ће привремено бити преусмјерен на новоизграђену саобраћајницу због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој.

Због санације коловоза на регионалном путу Укрина-Вијака, возила саобраћају повремено једном траком, као и на путу Карановац-Митровићи због клизишта.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ /Шћепан Поље/, забрањено је саобраћање за сва возила тежа од 16 тона.

На регионалном путу Р-454, дионица Братунац 3-Дрињача, и даље је на снази забрана проласка за теретна возила тежа од три и по тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи на аутобусе превозника "Дринатранс" Зворник.

Осим застоја на прелазу прелазу Орашје-Жупања, на другим граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.