latinica  ћирилица
22/07/2016 |  18:45 ⇒ 20:03 | Аутор: СРНА

Дервента: Завршено асфалтирање и реконструкција улица у Чардаку и Гаковцу

У насељу Чардак вечерас је озваничен завршетак реконструкције и асфалтирања улице укупне вриједности око 80.000 КМ.
Завршено асфалтирање и реконструкција улица у Чрдаку и Гаковцу - Фото: СРНА
Завршено асфалтирање и реконструкција улица у Чрдаку и ГаковцуФото: СРНА

Начелник општине Дервента Милорад Симић рекао је након свечаног пресијецања врпце да су радови у потпуности финансирани из општинског буџета.

"Ово је срећан дан на Чардаку и Гаковцу, синониму страдања у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату. Лијепо је видјети осмијех на лицу ових мјештана, а посебно млађих нараштаја због којих све ово радимо", изјавио је Симић новинарима.

Симић је рекао да је реализован један од 50 пројеката када је ријеч о асфалтирању и реконструкцији улица, те напоменуо да ребаланисарани капитални буџет износи 4.175.000 КМ.

Мјештанин и представник Грађевинског одбора Славиша Ђураш изјавио је да од 1986. године није било улагања у путну инфраструктуру у овом насељу, те да је модернизовано захваљујући начелнику Симићу и локалној заједници.

"Реконструисана је главна улица и омогућена лакша комуникација са градом за око 700 домаћинстава, урађено је 800 метара новог асфалта, спојени смо са једне стране са магистралним путем Добој-Брод, али и ка центру града", рекао је Ђураш.

Мјештанин Милан Ћорић захвалио је начелнику Симићу и осталима који су помогли да један велики пројекат за мјештане буде завршен.