latinica  ћирилица
22/07/2016 |  18:14 ⇒ 22:23 | Аутор: СРНА

МИП БиХ: Опрез ако путујете у Турску

Министарство иностраних послова БиХ препоручило је грађанима БиХ који путују у Турску да буду опрезни. То подразумијева избјегавање присуства на мјестима масовног окупљања, досљедно поштивање безбједносних препорука које дају турске власти и препорука управе туристичких ресорта у којем се налазе.
Министарство иностраних послова БиХ (Фото: mvp.gov.ba) -
Министарство иностраних послова БиХ (Фото: mvp.gov.ba)

На интернет страници Министарства грађанима се сугерише да контактирају своје авио-компаније и туристичке организације, прије него што крену на путовање да би добили актуелне информације.

Због новонастале ситуације у Турској и због оружаног сукоба који се води у Сирији, грађанима БиХ препоручује да се суздрже од путовања и боравка у области које се налазе унутар границе од 10 километара са Сиријом.

Иста суздржаност препоручује се и за све турске провинције које граниче са Ираком и Сиријом.

Министарство иностраних послова БиХ информисано је од Амбасаде БиХ у Анкари да градови и мјеста у којима уобичајено гостује највећи број државаљана БиХ нису били захваћени немирима, те да су аеродроми, луке и гранични прелази отворени и да се саобраћај одвија несметано.

Амбасада наводи да сервиси и службе јавног и приватног сектора функционишу у неометаном капацитету.

У случају потребе грађани БиХ могу контактирати дежурни телефонски број Амбасаде у Анкари и Генералног конзулата у Истанбулу.