latinica  ћирилица
22/07/2016 |  17:11 | Аутор: РТС

Почиње нова сезона ЈСЛ

Фудбалери Црвене звезде утакмицом против Напретка на стадиону "Рајко Митић" крећу поход на одбрану титуле и 28. шампионски наслов првака Србије. Партизан јуриша на своју 27. титулу, а свој пут почиње у недјељу, када гостује дебитанту Бачкој.
Јелен Супер лига - Фото: илустрација
Јелен Супер лигаФото: илустрација

Послије тачно два мјесеца паузе креће нова сезона Суперлиге дуелом црвено-бијелих и повратника у најјачи ранг Србије, који ће Звезди послужити као увертира пред прву утакмицу са Лудогорецом у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

Бранилац трофеја већ је одиграо два меча у Европи. Није бриљирао, исказао је доста тактичких мањкавости и са доста муке је прошао малтешку Валету, али сигурно је да ће тим из Љутице Богдана играти боље како вријеме буде одмицало. За колико ће то бити довољно у Европи остаје да се види, али је извјесно довољно да у домаћем шампионату буде један од два главна кандидата за освајање титуле.

Највећи ривал Партизан домаћи шампионат и гостовање Бачкој у Новом Саду не дочекује у добром расположењу, послије раног испадања из квалификација за Лигу Европе од пољског Заглебја. Након сјајних игара у Европи прошле године, црно-бијели су потпуно разочарали ове сезоне (неки кажу и прије почетка сезоне), тако да је фокусирање на првенство заправо једино што им је и преостало.

Од осталих дуела првог кола издваја се "дерби Запада" у којем играју Металац и Борац у Горњем Милановцу, док у Нишу екипа Радничког дочекује Чукарички, који такође тек што је завршио учешће у Европи поразом од Видеотона.

Ништа мање неизвјесности неће бити у Сурдулици гдје играју Радник и Јавор, као и на Вождовцу гдје гостује Спартак, односно у Лучанима у мечу Младост - Рад.

Утакмица између Новог Пазара и Војводине одложена је због дугог пута Новосађана у Велс и пласмана у трећу рунду квалификација Лиге Европе.

Први пут у историји српског фудбала комплетно коло одиграће се у вечерњем термину и под рефлекторима.

Распоред првог кола Суперлиге, данас: Црвена звезда - Напредак (20 сати). Субота: Металац - Борац, Радник - Јавор, Младост Лучани - Рад, Вождовац - Спартак (сви од 20 сати).

Недјеља: Бачка - Партизан (19), Раднички Ниш - Чукарички (20).

Одложено: Нови Пазар - Војводина.