latinica  ћирилица
22/07/2016 |  16:27 ⇒ 16:40 | Аутор: СРНА

Токио: Отворена изложба умјетничких радова Јадранке Стојаковић

Амбасадор БиХ у Јапану Анеса Кундуровић у Токију отворила је изложбу умјетничких радова познате кантауторке Јадранке Стојаковић, која је недавно преминула.
Токио: Отворена изложба умјетничких радова Јадранке Стојаковић (Фото: mvp.gov.ba) -
Токио: Отворена изложба умјетничких радова Јадранке Стојаковић (Фото: mvp.gov.ba)

Изложба је организована у оквиру низа манифестација које ће од 21. до 24. јула бити одржане у част Стојаковићеве, под покровитељством Амбасаде БиХ у Токију и Организационог комитета Изложбе "Хвала Јадранка" /Аригато Јадранка/.

Отварању изложбе присуствовао је велики број личности из јавног, културног и политичког живота Јапана и дипломате из Амбасаде Србије.

Пријатељи и поштоваоци Јадранке Стојаковић, у сарадњи са Амбасадом БиХ у Токију и "Јапан централ мјузик" покренули су иницијативу за одржавање серије меморијалних концерата, те ће специјални концерт "Прославимо Јадранкин рођендан заједно" биће одржан 24. јула.

Кундуровићева је истакла богати стваралачки рад и велики допринос Јадранке Стојаковић у јачању веза и развоју пријатељства двије земље.

Говорећи о животу и раду познате кантауторке, композитора, пјевачице и умјетнице, Кундуровићева је навела најзначајнија музичка остварења, бројне шансоне и шлагере по којима је Стојаковићева била једна од најпопуларнијих естрадних умјетника бивше Југославије.

Према њеним ријечима, Јадранка Стојаковић је кроз своја музичка остварења допринијела и развоју интереса јавности БиХ за јапанску културу, музику и традицију, с обзиром на то да је од 1988. до 2011. године живјела и стварала у Јапану.

Церемонију је обиљежио и музички програм гдје су се могла чути нека од најпознатијих остварења недавно преминуле кантауторке, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Изложба о животу и дјелу Јадранке Стојаковић са њеним умјетничким радовима и музичким дјелима изазива велику пажњу јапанске јавности, тако да ће јапанска национална ТВ кућа организовати репортажу о животу и раду ове умјетнице.