latinica  ћирилица
22/07/2016 |  13:45 ⇒ 18:27 | Аутор: СРНА

Министарство управе: Завршена информатичка обука за 600 службеника (ВИДЕО)

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је да ће обука запослених у државној управи и службеника у јединицама локалне самоуправе за примјену информационих технологија и рад на рачунару допринијети унапређењу управе и раду службеника.
Лејла Решић - Фото: СРНА
Лејла РешићФото: СРНА

Решићева је рекла на конференцији за новинаре у Бањалуци, поводом завршетка првог циклуса обуке запослених у државној управи за примјену информационих технологија и рад на рачунару, да је у првом циклусу обухваћено 600 службеника, од чега половину чине државни службеници, а половину службеници у јединицама локалне самоуправе.

"Важно је и ову врсту дјелатности проширивати и организовати овакве обуке јер информатичка писменост није само кориштење `Ворда`. Наши службеници морају знати да користе базе података, софтвере за матичне књиге и друге иновативне технологије", истакла је Решићева.

Она је навела да се у овакве обуке мора улагати како би електронске матичне књиге и све друге базе биле ажуриране.

Решићева је појаснила да је ово прва обука која обухвата државне службенике и службенике у јединицама локалне самоуправе, а финансира се из средстава Фонда за реформу јавне управе.

Директор Агенције за државну управу Републике Српске Александар Радета рекао је да је Агенција била координатор за ову обуку коју су похађали службеници старости од 25 до 60 година, који ће од сада, захваљујући новостеченом знању, бити у могућности да брже одговоре захтјевима посла.

Радета је прецизирао да обука по полазнику кошта 440 КМ.

Он је подсјетио да је Агенција у претходном периоду обучила 1.070 лица која су стекла сертификате.