latinica  ћирилица
22/07/2016 |  12:57 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Одузете пушке, пиштољи и велика количина муниције

Службеници Управе полиције МУП-а Црне Горе заплијенили су у Херцег Новом и на Цетињу пет пиштоља и пушака, те 236 метака, а два лица су процесуирана надлежним органима, саопштено је из црногорске Управе полиције.
Полиција Црне Горе (Фото: Policija Crne Gore) -
Полиција Црне Горе (Фото: Policija Crne Gore)

Службеници полиције извршили су претрес стана и других просторија у цетињском насељу Доњи крај, које користи лице чији су иницијали П.В. /53/ са Цетиња и том приликом одузели пиштољ "берета", пушку "југословенка", стартни пиштољ "Ецол", ваздушну пушку, један бајонет и 170 метака.

О догађају је упознат државни тужилац у Основном државном тужилаштву на Цетињу, који ће се изјаснити да ли постоје елементи кривичног дјела.

Службеници црногорске полиције извршили су у Херцег Новом претрес једног стамбеног објекта у насељу Требесин који користи лице чији су иницијали Б.М. /41/.

"Претресом је пронађен и одузет пиштољ `црвена застава` са истеклим оружним листом на име трећег лица, као и 66 метака", саопштила је полиција.

О догађају је обавијештен надлежни тужилац који се изјаснио да против Б.М. буде поднесена кривична пријава због сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.