latinica  ћирилица
22/07/2016 |  11:10 | Аутор: Б92

Чилић раскинуо сарадњу са Иванишевићем

Најбољи хрватски тенисер Марин Чилић раскинуо је сарадњу са тренером Гораном Иванишевићем.

Њих двојица су сарађивали од 2013. године и у међувремену стигли до титуле на УС Опену побједом Чилића над Кеијем Нишикоријем у финалу 2014.

Сљедеће године Хрват је стигао до полуфинала истог тунира, те три четвртфинала Вимблдона, који је својевремено Иванишевић освојио.

"Нажалост, више не радим са својим тренером Гораном Иванишевићем. Имали смо много успјеха. Била је велика привилегија радити с Гораном, уживао сам у нашој сарадњи све вријеме. Горан ми је помогао да остварим многе циљеве. Нажалост, стаза коју смо дијелили на овом путовању се разилази и одлучили смо да завршимо наш однос, играча и тренера", написао је Чилић на Фејсбуку.

Чилић је тренутно 12. тенисер свијета, најбољи пласман имао је на крају 2014. када је био осми на АТП листи. Ове године није успио да оствари значајнији резултат, поражен је у финалима Марсеја и Женеве, те опет стао у четвртфиналу Вимблдона.

"Наша сарадња је дошла до краја и на тој сарадњи сам апсолутно захвалан Чилићу. Желим му, наравно, све најбоље у играчкој каријери, сигуран сам да ту има још много потенцијала и надам се да ће успјети на тој стази. Баш као и ја у неком новом тренерском изазову", рекао је Иванишевић.

Најбољег хрватског тенисера у наставку сезоне очекују Роџерс куп у Торонту, потом Олимпијске игре, УС Опен и полуфинале Дејвис купа са Француском.