latinica  ћирилица
22/07/2016 |  10:51 ⇒ 10:57 | Аутор: РТРС

Бањалука: Ухапшен због уцјене, тражио 1.000 КМ за компромитујући снимак

Припадници бањалучког ЦЈБ ухапсили су лице иницијала Б.Г. (1997) из Бања Луке, због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело „Уцјена“.

Како је саопштено, ЦЈБ Бања Лука, јуче је оштећени пријавио да га је дан раније око 23,00 часа, телефоном позвало њему непознато лице, које је тражило да му исплати 1.000 КМ, како не би јавно објавио компромитујући видео снимак из телефона који је он изгубио крајем априла 2016. године.

О том догађају обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бања Лука, који је догађај квалификовала као кривично дјело “Уцјена“, те наложио да се предузму мјере и радње у циљу расвјетљавања тог кривичног дјела и откривања починиоца.

Истог дана, полицијски службеници су идентификовали и лишили слободе осумњичено лице код којег су пронашли меморијску картицу са спорним видео снимком, која је и изузета и која ће бити послата на вјештачење. Након криминалистичке обраде, осумњичени је уз сагласност дежурног тужиоца пуштен на слободу.

По комплетирању и документовању предмета слиједи подношење извјештаја, надлежном тужилаштву, за почињено кривично дјело “Уцјена“, наведено је у саопштењу.