latinica  ћирилица
22/07/2016 |  10:51 ⇒ 20:06 | Аутор: СРНА

Влајки: ФБиХ потребно координационо тијело за тероризам

Универзитетски професор Емил Влајки сматра да елементарна логика и здрав разум говоре да, за разлику од Федерације БиХ /ФБиХ/, Српској није потребно полицијско координационо тијело за борбу против тероризма на нивоу БиХ, којим се "миц по миц" жели створити унитарна држава.
Емил Влајки - Фото: РТРС
Емил ВлајкиФото: РТРС

Влајки је навео да би било монструозно тврдити да су сви муслимани терористи, али да је чињеница да су, највећим дијелом, сви терористи били муслимани.

"ФБиХ је та која има истински проблем са потенцијалним тероризмом. У Српској евентуалне терористичке групе и појединци су малобројни и лако се контролишу. Српска нема проблем са тероризмом, док је у ФБиХ проблем озбиљан. Тероризам је ту као живи вулкан који се све чешће активира и изван граница ФБиХ, у Српску и у свијет", навео је Влајки у саопштењу.

Он је истакао да је координационо полицијско тијело апсолутно потребно у ФБиХ, "која очито није у могућности да се избори с проблемом тероризма".

Влајки је додао да би било добро и корисно да полицијске структуре ФБиХ заједно са полицијским антитерористичким организацијама међународне заједнице што прије координишу своје напоре против тероризма као планетарне пошасти.

Он каже да се на свјетском и локалном нивоу, те у БиХ, зна ко је вршио терористичке нападе у Бугојну, Сарајеву и Зворнику, као и одакле се регрутује већина бораца за "Исламску државу".