latinica  ћирилица
22/07/2016 |  08:17 | Аутор: СРНА

Задржавања на граничном прелазу Дољани

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се на већини путева саобраћа несметано, док је на граничном прелазу Дољани појачан излазак возила из БиХ, па су задржавања до 30 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На осталим граничним прелазима у БиХ за сада нема дужих чекања.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука–Добој, петља "Маховљани" затворена је за саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац". У зони извођења радова на магистралном путу Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим саобраћања, а брзина кретања ограничена на 30 километара на сат.

Саобраћај ће на овој дионици бити свакодневно обустављан, четири пута, од 23.00 до 5.00 часова, максимално 30 минута.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, на регионалном путу Горња Вијака два-Разбој потпуно је обустављен саобраћај за сва возила и преусмјерен на локални пут кроз село Брестово, гдје је актуелна забрана саобраћаја за теретна возила преко 15 тона носивости.

На магистралном путу Козарска Дубица-Приједор, због санације клизишта "Церова коса два" и "Церова коса три", саобраћај ће се на мјесту радова одвијати наизмјенично, једном траком.

Због санације коловоза на магистралном путу Каракај два-Дрињача и регионалном путу Шековићи-Доње Цапарде, возила саобраћају једном траком, уз могуће застоје од 10 до 15 минута.

Због санације клизишта и реконструкције коловоза магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац саобраћа се једном траком у дужини од 800 метара. Због изградње острва на ријеци Врбас биће измијењен режим одвијања саобраћаја.

На магистралом путу Челинац-Котор Варош измијењен је режим саобраћаја на дионицама Котор Варош-Ободник и Котор Варош-Митровићи због реконструкције и санације градске водоводне мреже и проширење канализационе мреже.

На дионици магистралног пута Јоховац-Руданка у мјесту Јоховац у току је измјена у одвијању саобраћаја због изградње прикључака магистралног пута на будући аутопут.

У брчанском насељу Гредице измијењен је режим саобраћања због изградње обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина. Режим саобраћања, због радова, измијењен је и на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

Деминирање терена и повремене обуставе саобраћаја од 7.00 до 15.00 часова биће извођени на дионици регионалног пута Зелени Јадар-Скелани у мјесту Крагљиводе, Добој-Петрово у мјесту Сочковац, у мјесту Кладари Доњи, општина Брод, дионица Бродско Поље у мјесту Брусница.

На дионицама магистралних путева Котор Варош-Ободник, у мјесту Рујевица, и Кобаш један-Дервента, у мјесту Беглуци, због деминерских радова, биће повремених обустава саобраћаја радним данима од 8.00 до 16.00 часова. Обустава ће трајати 30 минута, а пропуштање возила 15 минута.

На дионици регионалног пута Мачковац-Челић због радова на санацији клизишта измијењен је режим одвијања саобраћаја и регулисан сигнализацијом.

На регионалном путу Невесиње-Берковићи саобраћа се наизмјенично једном траком због реконструкције и модернизације пута.

На регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника "Дринатранса" из Зворника, који саобраћају редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац и на теретна возила која ће вршити транспорт дрвних сортимената овим путем.

На граничном прелазу Орашје-Жупања возила током дана саобраћају успорено у оба смјера због радова на подручју Хрватске.