latinica  ћирилица
22/07/2016 |  07:30 ⇒ 13:01 | Аутор: РТРС

Влада данас о Олимпијском центру Јахорина

Влада Републике Српске требало би да разматра могућност да се дуг Олимпијског центра Јахорина од 15 милиона марака према ИРБ - у конвертује у акције предузећа, а камате на дуг отпишу, потврђено је за РТРС у ресорном министарству трговине и туризма Републике Српске.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

У менаџменту Олимпијског центра Јахорина очекују да Влада Српске као већински власник ријеши питање дуга према ИРБ - у и спора са предузећем УПИ Источно Сарајево које од Јахорине потражује више од милион марака.

Уколико се ови проблеми ријеше, отвара се могућност за стратешко партнерство са јавним предузећем Скијалишта Србије. 

Како је најављено, Влада ће разматрати Приједлог закона о локалној самоуправи и Приједлог закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе.

Министри ће разматрати и Приједлог уредбе о правилима за одабир, оцјену и утврђивање приоритета пројеката јавних инвестиција Републике Српске.

На дневном реду је и информација о утврђивању листе приоритетних пројеката за ову годину из реформске области јавне финансије, о одобреним пројектима из средстава економско-социјалне компоненте Развојног програма Републике Српске чија реализација није почела закључно са мартом ове године.