latinica  ћирилица
21/07/2016 |  22:13 | Аутор: Блиц

Делфини уочи ИО побиједили Мађаре

Српски ватерполисти Филип Филиповић и Душко Пијетловић истакли су да су задовољни провјером против Мађарске и поручили су да екипа спремно дочекује Олимпијске игре у Рију, гдје је главни циљ златна медаља.
Ватерполисти Србије - Фото: Getty Images
Ватерполисти СрбијеФото: Getty Images

Србија је на отвореном базену на Ташмајдану савладала Мађарску са 12:11 у генералној проби пред пут у Бразил.

- Одлична увертира пред први меч на ОИ, иза нас је тежак период и сада преостаје само глазура пред Рио. За Рио се спремамо четири године, али и буквално цеијлу каријеру. Пред нама је испит генерације, претходне смо положили, надам се да ћемо и овај - рекао је Филиповић.

Љеворуки "бомбардер" не крије да сви жељно чекају поход на једину медаљу која недостаје садашњој генерацији.

- Ићи ћемо од утакмице до утакмице, другачије не знамо. Биће тешко, подизаћемо форму пред финалне окршаје и волио бих да нас погледа спортска срећа. Надам се да ћемо остварити резултат који је сви прижељкују - поручио је Филиповић, који је постигао 500. гол у националном тиму.

- Биће их још много, надам се... Хвала екипи, голови су њихово дјело, јер не иду на име Филипа Филиповића, само се тако пише. Поносан сам што сам дио овог тима - рекао је сјајни ватерполиста.

Душко Пијетловић сматра да ће Мађарска бити један од главних конкурената у Рију.

- Годинама биљежимо врхунске резултате и надам се да ћемо исто тако наставити у Рију. Били смо уморни, што се видјело на почетку меча када су Мађари имали вођство. Морамо много боље у Бразилу да играмо ако хоћемо злато. Преостаје нам финализација припрема у Италији и вјерујем да ћемо бити прави - закључио је центар Делфина.