latinica  ћирилица
21/07/2016 |  18:07 | Аутор: Б92

У Истанбулу сахрањују пучисте на "гробљу за издајице"

Градоначелник Истанбула Кадир Топбас одредио је простор за "гробље за издајице", гдје ће грађани моћи да "проклињу пучисте".
Војска на улицама Анкаре (фото: Twitter @AliKheradpir) -
Војска на улицама Анкаре (фото: Twitter @AliKheradpir)

Послије покушаја пуча 15. јула, у којем је погинуло 246 људи, укључујући велики број полицајаца и цивила, гробља широм Турске одбијају да сахране оне који су ковали завјеру против владе у Анкари, преноси сајт РТ.

У покушају да ријеши тај проблем, градоначелник општине Истанбул Кадир Топбас је наложио да се одреди локација на којој ће се сахрањивати, како је рекао, издајице, и где ће "пролазници проклињати оне који су ту сахрањени".

"Наложио сам да се резервише локација и да се то зове 'гробље за издајице", рекао је Топбас у обраћању групи владиних присталица на истанбулског трга Таксим.

"Свако ко пролази поред тог мјеста ће их проклињати и они неће моћи мирно да почивају у својим гробовима", рекао је градоначелник.

Он је додао да чак и гробље безимених у Истанбулу, граду са 15 милиона становника, није погодно мјесто за сахрањивање пучиста, који би ту били сахрањени уз неке вјернике.

"Сматрам да их ништа неће спасити од пакла. Морамо да им свијет учинимо неподношљивим", рекао је Топбас обраћајући се демонстрантима на Таксиму.