latinica  ћирилица
21/07/2016 |  18:02 ⇒ 21:03 | Аутор: РТРС

"Беверли Хилс" на обали Сане (ВИДЕО/ФОТО)

Обала ријеке Сане код Приједора постала је оаза мира и велелепних викендица, Приједорчана са дубљим џепом.
Обала Сане - Фото: РТРС
Обала СанеФото: РТРС

Тренд изградње кућа за одмор постао је посебно актуелан посљедњих година. Због велике тражње, цијене плацева поред ријеке Сане расту и до 40.000 КМ. 

Недељко Никић из Приједора, 2002. године саградио је викендицу поред Сане  Након 13 година уживања у природи и уз воду, одлучио је да је прода. Цијена – права ситница?!

- Па једно 110.000 марака за дулум земље - истиче Никић.

На први поглед чудно, јер за исти новац може да се купи петособан стан у центру Приједора. Мирјана Поповић из Аустрије прије осам година купила је плац од 1.000 квадрата за 25.000 КМ и на њему саградила викендицу.

- Толико је лијепо да сваке године овдје проведем по три мјесеца. Поред нас живе Словенци, ми смо из Аустрије, једни живе у Шведској, други су из Холандије - рекла је Поповићева.

Најатрактивнија је десна обала Сане и то од града до мјеста Усорци, тврде упућени. Потражња је толика да понуда не може да је задовољи.

Према тврдњама Неџада Решића, трговца некретнинама, у случају да се у понуди нађе неки плац на обали Сане, "до подне би био продат".

Једно је сигурно, обала Сане постаје оаза у којој мир могу да пронађу само они са дубљим џепом. Зато грађани у шали, викенд насеље уз познату ријеку називају "приједорски Беверли Хилс".