latinica  ћирилица
21/07/2016 |  16:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Божовић: Одбрана шампионске титуле је императив

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић, пред меч са Напретком на старту Суперлиге, изјавио је данас да је императив одбрана шампионске титуле.
Миодраг Божовић - Фото: Novosti.rs
Миодраг БожовићФото: Novosti.rs

"Шта да кажем, да ћемо да изгубимо од Напретка? Морамо да дамо све од себе да побиједимо и направимо добру атмосферу пред утакмицу у квалификацијама за Лигу шампиона. Неће бити лако, Напредак ће покушати да направи изненађење, али надам се освајању три бода", рекао је Божовић на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Он је најавио да се у стартну поставу враћа опорављени Марко Петковић, док ће и Срђан Плавшић бити у протоколу.

"Неке ћемо одморити, а неки ће играти, видјећемо како се ко осјећа. Играће Петковић, док ће Плавшић бити у протоколу. Када не буде неко други играо, причаће се зашто није у саставу".

Божовић додаје да је главни циљ ове сезоне одбрана титуле, како би имали лакши пролаз ка европским таичењима.

"Шта год да се деси у европским квалификацијама, било би лоше да не освојимо титулу. Звезда дуго није играла квалификације за Лигу шампиона, мали нам је коефицијент и морамо да будемо прваци. Што мање играмо у Европи мање су шансе да поправимо рејтинг"

Према његовим ријечима веома је важан добар старт и тријумф над Напретком у Суперлиги.

"Много је битно да побијеђујемо у низу и добро стартујемо. Обично ти који дођу из нижег ранга веома су мотивисани на почетку. Требаће нам доста снаге да савладамо екипу, која у својим редовима има искусне играче као што су Шљивић, Марковски и нападач Н"Диаје, стријелац 10 голова прошле сезоне".

Тренер Звезде кратко се осврнуо и на дуел са Лудогорецом у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, истакавши да му је "драго што многи Бугаре виде као фаворите".

Утакмица између Црвене звезде и Напретка игра се сутра од 20 сати на стадиону Рајко Митић.