latinica  ћирилица
21/07/2016 |  16:09 ⇒ 19:30 | Аутор: РТРС

У Дневнику 2: Зашто српски министри у Савјету министара не читају дописе институција Српске? (ФОТО)

Нови начин игнорисања институција Републике Српске - српски представници у Сарајеву тврде да им не стижу дописи из Бањалуке. А заједничко свим, наводно загубљеним писаним апелима, су упозорења на пренос надлежности!

Посљедњи у низу је министар безбједности БиХ Драган Мектић, који је данас у Сарајеву изјавио да је лично тражио да Савјет министара не разматра Приједлог одлуке о успостављању Координационог тијела за борбу против тероризма, јер није имао времена да се упозна са примједбама државних министарстава.

Оне од других нивоа власти, укључујући и институције Републике Српске, које је наводно прошле седмице тражио, Мектић тврди није добио.

Влада Српске одбацила је раније приједлог о формирању Координационог тијела за борбу против тероризма због преноса надлежности, захтијевајући од српских министара у Савјету министара БиХ да не подрже тај документ. Да су их је уредно о томе и обавијестили показују ови документи у нашем посједу.

Због чега не читају, али и не уважавају дописе из Бањалуке, више у Дневнику у 19,30! 

У Дневнику још гледајте:

Хрвати у Савјету министара спријечили усвајање приједлога о формирању Координационог тијела за борбу против тероризма.

Шта доноси документ "Преглед одбране", који је усвојен на Предсједништву БиХ? Да ли је смањење броја војника само козметичка промјена?

Фоча и Вишеград – полиција на трагу милионског криминала. У Добоју полицијски извјештај због пропуста у реконструкцији тврђаве!

Сумњиви дизел из Албаније увезен у БиХ. Има ли га на пумпама?

 

Закључак
Фото: РТРС

Зашто српски министри у Савјету министара не читају дописе институција Српске?
Фото: РТРС

Зашто српски министри у Савјету министара не читају дописе институција Српске?
Фото: РТРС

Зашто српски министри у Савјету министара не читају дописе институција Српске?
Фото: РТРС