latinica  ћирилица
21/07/2016 |  14:34 ⇒ 14:37 | Аутор: Index.hr

Ливерпулов Супер Србин очарао Енглезе: Грујић донио Клопу први трофеј

Марко Грујић добио је у Ливерпулу и нови надимак - "Супер Серб", јер је у прве двије утакмице за Ливерпул постигао два гола, изнудио пенал, гађао стативу и на центру давао тон игри Редса.
Марко Грујић - Фото: Getty Images
Марко ГрујићФото: Getty Images

Након што је одушевио у дебију против трећелигаша Флитвуда, постигао је гол и у другој утакмици за Ливерпул, побједи 2:0 код друголигаша Хадерсфилда, чиме је помогао да Јирген Клоп подигне први пехар откако је дошао на Енфилд. Додуше, ради се о ревијалном трофеју, али то не умањује његову вриједност.
 
Ливерпул је захваљујући Грујићу, којег енглески медији не престају величати, задржао савршени скор у предсезони: све четири побједе уз 10 постигнутих и ниједан примљени гол, што је одлична база прије завршног дијела припрема за нову сезону - 12 дана америчке турнеје на којој ће појачан  репрезентативцима с Еура, играти против далеко јачих екипа, Челсија, Милана и Роме.
 
Енглези истичу да ће Грујић и на тим утакмицама имати важну улогу, јер у вези Редса отвара се велики простор: Лукас је на одласку, за Алена је прихваћена Стоукова понуда од 13 милиона фунти, а дојучерашњи звездаш за сада се сјајно сналази иза офанзивне тројке Кутињо - Фирмино - Мане.
 
Опет се наметнуо снагом и чврстином, а као и прошле недјеље, пред голом је рутински забио, па га енглески новинари славе: "Као и против Флитвуда, Грујић је гол прославио тако што је отрчао и клизао травњаком на кољенима са стиснутим шакама.