latinica  ћирилица
21/07/2016 |  13:38 ⇒ 13:41 | Аутор: СРНА

Клуб Хрвата: Нема повреде виталног интереса због референдума

Предсједник Клуба Хрвата у Вијећу народа Републике Српске Томислав Томљановић изјавио је данас у Бањалуци да нема повреде виталног националног интереса због одлуке о расписивању референдума о Дану Републике.
Предсједник Клуба Хрвата у Вијећу народа Републике Српске Томислав Томљановић - Фото: СРНА
Предсједник Клуба Хрвата у Вијећу народа Републике Српске Томислав ТомљановићФото: СРНА

"Нисмо оспорили ово питање, јер је уставно право да се грађани изјасне на референдуму о питањима за која сматрају да су важна", рекао је новинарима Томљановић, након сједница Клуба Хрвата.

Говорећи о попису становништва у БиХ, Томљановић је рекао да је ово техничко питање које ће бити верификовано када резултате прихвати Евростат.

Клуб Хрвата разматрао је акте које је Народна скупштина Републике Српске усвојила на 18. и 19. посебној сједници, те на 13. редовној сједници.

Народна скупштина Републике Српске на 19. посебној сједници, која је одржана 15. јула, донијела је одлуку о расписивању референдума о Дану Републике 25. септембра и именовала Комисију за његово спровођење.

Посланици су на 18. посебној скупштинској сједници усвојили Закон о обради и објављивању резултата пописа становништва, домаћинстава и станова 2013. године у Републици Српској - по хитном поступку.