latinica  ћирилица
21/07/2016 |  13:24 ⇒ 13:29 | Аутор: СРНА

Митровић: Градоначелник Бијељине да прекине са опструкцијама

Предсједник Градског одбора Српске радикалне странке Бијељина Миленко Митровић апеловао је на градоначелника Бијељине Мићу Мићића да у скупштинску процедуру упути ребаланс буџета и да не опструише више његово доношење.
Миленко Митровић - Фото: СРНА
Миленко МитровићФото: СРНА

Митровић је рекао на конференцији за новинаре у Бијељини да је усвајање ребаланса неопходно како би могла да буду извојена средства за плате приправника у градској управи, али и за ђецу са посебним потребама за које је, скупштинска већина, изгласала значајна повећања.

Он је изразио наду да ће се ребаланс убрзо наћи у скупштинској процедури.

Митровић тврди да градоначелник Бијељине новоизабрани директорима јавних предузећа у граду шаље забрану пријема нових радника, а истовремено расписује конкурс за приправнике, што је, како каже, парадоксално.

"Све је то дио маркетинга и скупљања политичких поена", оцијенио је Митровић, који је позвао одборнике опозиције да дођу на сједницу Скупштине града, јер она "легално функционише, а потврда за то је стигла и од ресорног министарства".

Директор Туристичке организације Бијељина Симо Лакетић рекао је да је обавијести градоначелника Бијељине да ова организација није у могућности да сама преузме одговорност за организовање Савске регате, која ће бити одржана у оквиру манифестације "Пантелинске свечаности".

Он каже да је Туристичкој организацији одобрено 10.000 КМ за Савску регату, која је, како каже, захтјевна, изазовна и високоризична манифестација.

"Немамо ни кадровске ни материјалне могућности да будемо носиоци овако комплексне манифестације о чему сам обавијестио градоначелника. Позадина свега је да, у случају неке нежељене ситуације, суд тражи одговорност организатора, односно искључиво нашу одговорност", каже Лакетић.

Истичући да се безбједносни аспект Савске регате не смије занемарити, Лакетић је апеловао на Градску управу и грађане, који би узели учешће у овој манифестацији, да учине све како би све протекло у најбољем реду.