latinica  ћирилица
21/07/2016 |  13:16 ⇒ 13:41 | Аутор: СРНА

Нови Град: Осумњичен за привредни криминал

Центар јавне безбједности Приједор поднио је Окружном тужилаштву у Бањалуци извјештај против лица чији су иницијали П.Б. /50/ из Новог Града због злоупотреба овлашћења у привреди.
Нови Град - Фото: СРНА
Нови ГрадФото: СРНА

Осумњичени је, као одговорно лице друштва са ограниченом одговорношћу из Новог Града, у јулу 2012. године основао ново предузеће и, као физичко лице, са банком из Бањалуке која је била власник некретнина, односно производног погона и земљишта у Новом Граду у којима је било смјештено првоосновано друштво са ограниченом одговорношћу, закључио уговор о закупу тих некретнина.

Мјесец дана касније је као давалац закупа закључио уговор о закупу у име новооснованог предузећа као закупац тих некретнина, а сједиште првооснованог друштва измјестио на другу адресу.

Затим је у име акционарског друштва закључио као давалац закупа уговор о подзакупу опреме из производног погона, а чији је власник приватно предузеће из Новог Града, са новооснованим предузећем као закупцем, и био је потписник уговора у име обје уговорне стране.

Осумњичени је на тај начин онемогућио обављање производног процеса и сам приступ производном погону и опреми првооснованог друштва чиме је сувласника оштетио за 420.500 КМ, колико је сувласник уложио у опремање и покретање производње у овом производном погону.