latinica  ћирилица
21/07/2016 |  13:04 ⇒ 13:08 | Аутор: СРНА

РК Борац: Најављено подношење кривичних пријава

Из Рукометног клуба "Борац" Бањалука данас је саопштено да ће након наредне сједнице Управног одбора размотрити подношење кривичне пријаве против особа које у посљедње вријеме шире нетачне информације о клубу и управи која, како наводе, чини све да се "црвено-плави" врате на мјесто које им припада.
Борац - Извиђач (фото: facebook.com) -
Борац - Извиђач (фото: facebook.com)

Из "Борца" признају да највећи проблем имају са наслијеђеним дуговима, али да су у посљедње три године вратили 1.200.000 КМ.

"Од тога је овај Управни одбор вратио чак 750.000 КМ. Дакле, 'Борац' је кренуо корацима финансијске стабилизације. Најзначајнији дио наслијеђеног дуга од 600.000 КМ остао је на име пореза, док дуг према граду износи 250.000 КМ. Тражимо модалитете како да ови дугови буду враћени и вјерујемо да ћемо наћи рјешење", поручили су из РК "Борац".

Из "Борца" истичу да ће и ове сезоне око пола буџета, који би требало да износи 700.000 КМ, потрошити за санацију дугова.

Додају да просторије клуба у центру града уопште нису упитне, како неки тврде, и да кредит, за који су просторије гаранција, враћају без кашњења.

Директор РК "Борац" Владимир Бранковић рекао је да је изградња дворане, којој се неки противе, потреба рукометног спорта Бањалуке, с обзиром да је циљ клуба ослонац на играче из сопствене школе.

"Због тога управа тражи најбољи могући начин да кроз партнерство са другим институцијама и организацијама изгради своју дворану која би дугорочно ријешила проблеме термина за тренинге и створила предуслове за добре резултате", навео је Бранковић.

Он је поставио питање зашто неки људи користе "Борац" у сврху предизборне кампање јер клуб није политичка организација и не жели да на тај начин буде злоупотријебљен.

Секретар Градског одбора Народног Демократског покрета /НДП/ и кандидат за одборника на предстојећим локалним изборима Стојан Атлагић оцијенио је јуче да планови "Борца" за наредну сезону могу да доведу у питање и опстанак клуба.

Атлагић је као члан Скупштине Борца рекао да је клуб испао из "Сеха лиге" која је једина доносила приходе, као и да у наредној сезони "црвено-плави" немају шансе да освоје титулу шампиона БиХ.

Он је упозорио да су губици Борца између 1.500.000 и 2.000.000 КМ и да би требало пазити да клуб не изгуби просторије у центру града, вриједне 3.500.000 КМ.

Овај некадашњи рукометаш и тренер "црвено-плавих" назвао је мегаломанским обећање управе клуба о изградњи двије нове дворане, хотела и кафића.