latinica  ћирилица
21/07/2016 |  11:31 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Пет кандидата у изборној трци за првог човјека Зворника (ВИДЕО)

До локалних избора у Српској и БиХ остало је нешто више од два мјесеца. У изборниј трци за првог човјека Зворника наћи ће се пет кандидата који ће кроз предизборну кампању покушати да задобију повјерење Зворничана.
Зворник - Фото: РТРС
ЗворникФото: РТРС

Снаге ће на изборима одмјерити Зоран Стевановић заједнички кандидат СНСД-а, ДНС-а и СП-а, Драган Којић кандидат СЗП-е, Хаџи Јован Митровић испред Српске напредне странке, Хазим Карић испред СДА и СББ-а и независни кандидат Миладин Јовић. 

Зворничани ће први пут у историји бирати градоначелника и градску власт која ће у наредне четири године одлучивати о њиховој судбини. Кандидати ће покушати оправдати очекивања грађана.

- Сматрам као и већина грађана да су Зворнику потребне промјене и сматрам да могу да дам велики допринос у бољем развоју нашег града - каже Којић.

Кандидат СНС-а Хаџи Јован Митровић нема дилему, наглашава да је потребна реформа јавне управе, јачање привредног сектора, запошљавање и заустављање одласка младих људи.

- Мислимо да је последњи моменат да дође до неких промјена, промјена у циљу да се реформа мора извршити, ма колико она била болна. Она је болна можда за појединце, али за већину ће сигурно бити боље - каже Митровић.

Први човјек Зворника од 2007. године, Зоран Стевановић увјерен је у четврту изборну побједу, али и добар резултат коалиције, јер, како каже, градили су и градиће успјешан Зворник, гледајући у будућност.

- Мислим да је наша побједа на изборима неупитна и да ће ове три странке чинити већину у градском парламенту и наставити тамо гдје смо стали - каже Стевановић.

Другог октобра путем демократских избора Зворник ће добити првог градоначелника, ко год то био, сачекаће га мандат пун изазова, велики посао и задатак да живот 59 хиљада Зворничана учини бољим.