latinica  ћирилица
21/07/2016 |  08:52 | Аутор: РТС

Грбић и Ивовић: Остаје жал за ОИ

Након освајања Свјетске лиге, селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић и Марко Ивовић, најбољи играч завршног турнира Свјетске лиге, кажу да им је сада још више жао што неће учествовати на Олимпијским играма.
Одбојкаши Србије (ФОТО: MN Press) -
Одбојкаши Србије (ФОТО: MN Press)

Прошлог октобра, На Европском првенству, репрезентација Србије била је седма. Квалификације за Олимпијске игре у јануару биле су неуспјешне. Ипак, Никола Грбић смислио је "магични напитак" у међувремену, па је репрезентација постала најбоља на свијету.

- Учим из својих грешака. Трудим се да преиспитам одлуке и начин рада на који смо примјењивали. Погледао сам све утакмице које сам водио и потрудио се на најбољи могући начин да промијеним нешто. Момци су били фантастични, заједно смо успјели да промијенимо дотадашњу ситуацију и пошло нам је за руком - рекао је Грбић.

Марко Ивовић, најбољи играч завршног турнира Свјетске лиге, изјавио је да још није свјестан успјеха.

- Још увијек нисам свјестан шта се дешава. Први осјећај је био кад смо слетјели, изашли, видјели колико нас је људи сачекало. Видим да је у Србији јако одјекнуло то што смо урадили. Мислим да треба неко вријеме да прође. Једино што ми даје неки знак је да генерације прије нас то нису успјеле, а ми јесмо - рекао је Ивовић.

На питање да ли им је сада још више жао што неће учествовати на Олимпијским играма у Риу, Грбић и Ивовић су готово једногласно рекли "Да!".