latinica  ћирилица
20/07/2016 |  19:35 ⇒ 20:53 | Аутор: РТРС

Вентура и званично нови селектор фудбалера Италије

Ђанпјеро Вентура званично је представљен као нови селектор фудбалске репрезентације Италије.
Ђанпјеро Вентура (Фото: epa/Maurizio Degl'innocenti) -
Ђанпјеро Вентура (Фото: epa/Maurizio Degl'innocenti)

Ђанпјеро Вентура наслиједио је Антонија Контеа, који је послије Европског првенства преузео Челси. Нови селектор је најавио подмлађивање екипе.

- Срећан сам и поносан што сам изабран да водим једну од највећих селекција свијета. Конте ми је оставио сјајну групу момака, то ми је предност јер нема много времена. Европско првенство ми је ставило до знања да имам јединиствен и хомоген тим. Желим да подмладим екипу и направим успјех - рекао је Вентура.

Доскорашњи тренер Торина истакао је да му не би требало судити на основу тога што нема трофеј током каријере, јер је углавном водио мање звучне клубове, изузев Наполија, Удинезеа и Сампдорије.

- Истина је да ништа нисам освојио, али то је немогуће ако не водиш четири или пет најбољих италијанских екипа. Имао сам много великих побједа у каријери и помогао младим играчима да се развију. То је за мене велика сатисфакција - истакао је он.

Вентура је рекао да ће позив убудуће добијати Доменико Берарди и Ђакомо Бонавентура.

На клупи "Азура" Ђанпјеро Вентура ће дебитовати на пријатељској утакмици са Француском, прије почетка квалификација за Свјетско првенство у Русији.