latinica  ћирилица
20/07/2016 |  19:20 ⇒ 19:47 | Аутор: РТС

Интезивно снимање серије "Убице мога оца" (ФОТО)

Серију РТС-а "Убице мога оца" аутори најављују као пројекат какав до сада није виђен на овим просторима.
Глумачка екипа - Фото: РТС
Глумачка екипаФото: РТС

Послије двадесетак дана снимања, глумац Вук Костић каже да ће пред гледаоцима бити напета радња са сложеним ликовима. Редитељ Предраг Антонијевић наглашава да се случај једног убиства рјешава кроз 10 веома занмљивих епизода. На мале екране РТС серија стиже крајем октобра.

Радња се одиграва у Београду, у садашњем времену. Млади инспектор Александар Јаковљевић, кога игра Вук Костић, добија први велики случај - рјешавање убиства ћерке јединице угледног грађевинског предузимача.

Паралелно са истрагом која иде у неколико праваца, Александар је и растрзан између двије жене са којима ради на случају: младе лаборанткиње стажисткиње Јелене (Нина Јанковић) и јавног тужиоца Марије (Катарина Радивојевић) са којом је у вези. Александар открива и да је и смрт његовог оца, некадашњег полицијског инспектора, мистериозна и повезана са смрћу невине дјевојке. Потпуно сам, у борби за истину, ризиковаће и сопствени живот.

Редитељ као једну од главних разлика између домаћих криминалистичких серија и "Убица мога оца" је то што се једно убиство рјешава 10 епизода, што је карактеристика појединих америчких серија.

Похваливши глумачку екипу, редитељ је истакао да не искључује наставак серије, у зависности од интересовања публике.

- Лијепо проводимо дане на сету, сваки дан нешто ново радимо и сваки пут ме нешто ново одушеви. Први пут сам са значком на правој страни закона и то ме највише одушевљава. Увијек сам желио да играм једну такву улогу. Ово је крими-серија гдје гледалац до посљедње секунде не може да препозна пријатеље од непријатеља - рекао је Вук Костић.

Криминалистичке серије, у посљедњих пар деценија, једна су од главних карика ТВ продукције највећих свјетских телевизија. Таква врста серије често се не зауставља на само једној сезони већ се отвара могућност за наставак серијала преко новог замршеног крими случаја.

- Прича је као што већ знате о криминалу. Спремао сам се тако што сам читао, а волим и да гледам стране криминалистичке серије као и већина људи, али без обзира на то овај пројекат је свој, има свој печат, одлична је прича и мислим да ће бити јако гледана. Серија се снима четири мјесеца, а ја сам до сада радио и филмове које смо снимали и по годину дана - рекао је Славко Штимац, један од протогониста.

Глумци серије "Убице мога оца" (ФОТО:РТС)

Улога једног од млађих инспектора повјерена је глумцу Марку Јанкетићу.

- Играм младог испектора за увиђаје и човјека који је укључен у истрагу убиства, то клупко које се касније одмотава и мрежа тих односа. Одговара ми читава прича, мислим да је занимљива, да држи пажњу. Нисмо имали прилике до сад да тако нешто радимо, ово је потпуно ново искуство за мене. Мислим да је ово пројекат који има шансу да буде веома гледан и да направи нешто ново на нашим просторима - оцијенио је Јанкетић.

У глумачкој екипи су и Тихомир Станић, Нина Јанковић и Катарина Радивојевић, а бројну глумачку под,елу чине још и Небојша Глоговац, Елизабета Ђоревска, Драган Мићановић, Наташа Нинковић, Пеђа Бјелац, Јелисавета Орашанин, Мирјана Карановић, Александар Ђурица и други.

Снимање серије "Убице мога оца" трајаће до средине септембра, а њено премијерно емитовање на програму Радио-телевизије Србије планирано је за крај октобра ове године.