latinica  ћирилица
20/07/2016 |  18:38 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

У Сарајеву избоден таксиста из Источног Сарајева (ВИДЕО)

Таксиста из Источног Сарајева Милорад Симеуновић опоровља се у сарајевској болници Кошево од убода ножем и удараца палицом које су му нанијеле Едма Кусовац и малољетна А.М. из Високог.
Напад на таксисту у И.Сарајеву - Фото: РТРС
Напад на таксисту у И.СарајевуФото: РТРС

Напад се десио у ноћи недјеља на понедјељак, у федералном Сарајеву, када је Сименуновић довезао дјевојке до одредишта.

У изјави за РТРС таксиста је потврдио да је нападнут ножем и да има више убодних рана чак и у близини срца. У Тужилаштву Кантона Сарајева кажу да је нападнут тврдим предметом и да су у питању огреботине а не убоди. Снимци безбједносне камере из таксија које екслузивно објављујемо показују тренутак када једна од дјевојака замахује ножем ка возачу таксија. 

Ноћна вожња могла је да буде кобна за таксисту Милорада Симеуновића. Из Источног Сарајева повезао је двије дјевојке, када их је довезао до Ченгић вилe у федералном Сарајеву прво га је палицом у главу ударила дјевојка која је сједила на задњем сједишту потом га је друга с мјеста сувозача напала ножем.

- Она ме је ударала и даље, како сам се ја окренуо да се заштитим ова ме је друга убола ножем испод пазуха, ту према срцу, два пута. Од ње сам се покушао да заштитим и ударила ме и у руку - каже Симеуновић.

Затечен нападом Симеуновић успијева да обавијести диспечера о нападу што је био сигнал дјевојкама да побјегну а њега оставе у локви крви. По сазнању да је нападнут таксиста на мјеста догађаја стигао је власник Удружења који је видио крваве трагове у таксију и око таксија.

- Кажу ми инспектори пуно је искрварио, боре му се за живот и питање је хоће ли преживјети - каже Жељко Крављача, 
 предсједник Удружења.

Милорад Симеуновић је преживио, али с тешким повредама плућа, главе, руку и ногу. С обзиром да је једна од дјевојака заборавила ташну полиција их је брзо ухапсила.

Азра Бавчић, портпаролка Тужилаштва Кантона Сарајево каже да није било законског основа за притвор.

У кантоналном тужилаштву негирају да су се дјевојке размахале ножем већ да су Симеуновићу повреде нанесене тупим предметом и да су у питању огреботине.

- Па ако су ово огреботине питам се шта су онда убодне ране - каже Симеуновић.

Симеуновић се опоравља у болници Кошево, а таксисти из Источног Сарајева поручују, без обзира на овај напад, и даље ће возити у Сарајево.