latinica  ћирилица
20/07/2016 |  17:01 ⇒ 17:08 | Аутор: РТРС

Који ће ватерполисти наступити на ОИ?

Олимпијске игре почињу за нешто више од двије недјеље, а понедјељак је био посљедњи рок за селекторе да предају списак играча који ће наступати у Рију.
Ватерполо - Фото: РТРС
ВатерполоФото: РТРС

Селектор Србије, Дејан Савић, још увијек није објавио списак, али је извјесно да ће на Олимпијским играма играти ватерполисти са Европског првенства у Београду.

Селектор Хрватске Ивица Туцак први је објавио списак, а ту је и Хавијер Гарсија, који је добио хрватско држављанство. На списку су: Јосип Павић, Дамир Бурић, Антонио Петковић, Лука Лончар, Маро Јоковић, Лука Букић, Хавијер Гарсија, Андро Бушље, Сандро Сукно, Иван Крапић, Анђело Шетка, Марко Мацан и Марко Бијач.

Владимир Гојковић је скратио списак на 15 имена, па су на ширем списку Црне Горе: Радић, Др. Бргуљан, Пасковић, Петровић, Да. Бргуљан, Радовић, Јановић, Чучковић, Ивовић, Мишић, Кликовац, Јокић, Шћепановић, Драшковић и Пјешивац.

На старту турнира у Рију Црна Гора ће се састати са Америком, а селектор САД, Дејан Удовичић, позвао је сљедеће играче: Мозес, Данштајн, Халок, Оберт, Ројлс, Купидо, Самјуелс, Азеведо, Бовен, Бонани, Смит, Ман и Барон.

У саставу Италије нема Ђорђетија, Луонга, Ђакопа и Балардија, који су играли на Европском првенству, а Александро Кампања се одлучио за ове играче: Темпести, Дел Лунго, Н. Прешути, Велото, Гито, Фиљоли, Фондели, Ди Фулвио, Гало, Нора, К. Прешути, Аикарди и Бодегас.

И селектор Мађарске, Тибор Бенедек, направио је три измјене у односу на ЕП, па тако у Бразил не путују Гор – Нађ, Батори и други голман Бистрисањи, а у саставу су: Ат. Декер, Нађи, Ад. Декер, Ердељи, Хараи, Хошњански, Киш, Манхерц, Сивош, Да. Варга, Де. Варга, Вамош и Заланки.

На списку селектора домаћег Бразила, Ратка Рудића, поред Слободана Сора, налазе се још: Силривела, Франко, Гонзалес, Салеми, Гомес, Делгадо, Силва, Роча, Пероне, Гимараеш, Врлић и Антонели.

Селектор Аустралије, Елвис Фатовић, позвао је сљедеће играче: Денерлеј, Кембел, Форд, Котерил, Повер, Гилкрист, Роач, Јангер, Свифт, Кајес, Ховден, Емери, Стантон-Френч.

Француска ће у Бразилу играти у саставу: Гарсо, Судадиер, Ковачевић, Каш, Блари, Симон, Крусила, Издински, Марзуки, Пеисон, Томашевић, Камараса и Мориам.

Код Шпаније нема изненађења: Мингељ, Тахуљ, Еспањол, Пинедо, Фернандез, Рока, Мунариз, Ширањи, Аларкон, Агилар, Молина, Еченике, Маларач.

 Још нису познати састави Јапана, Србије и Грчке.