latinica  ћирилица
20/07/2016 |  16:11 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

Дервента: "Љето у библиотеци" (ВИДЕО)

Народна библиотека "Бранко Радичевић" у Дервенти први пут ове године организује манифестацију "Љето у библиотеци", у оквиру које је дјеци омогућено бесплатно учење страних језика.
Љето у библиотеци - Фото: РТРС
Љето у библиотециФото: РТРС

У тој установи препознали су да је проблем лијепог читања и изражавања све присутнији, због чега су се одлучили да организују разне курсеве. 

Радионице у оквиру "Љета у библиотеци" настале су како би малишани одржали континуитет у учењу и током љетног распуста, али уз игру и у опуштеној атмосфери. Један од разлога за организовање овог вида учења уз забаву и дружење, јесте да се дјеца одвоје од екрана, испред којих проводе све више времена. Након само неколико часова, малишани су уз дружење већ научили прве пјесмице, боје, животиње.

Осим курса енглеског језика, омогућено је учење њемачког језика, курсеви лијепог и изажајног читања, рецитовања, глуме и новинарства. Сваког дана са полазницима раде професори.

- Радионице се одржавају сваки дан и одзив дјеце је веома велик, тако да ћемо на крају августа, прије школске године, имати приказ свега тога, гдје ће дјеца моћи родитељима приказати шта су то научили у библиотеци. Пратимо и школски план и програм рада и знамо отприлике с чим се дјеца сусрећу и какве проблеме имају, тако да смо омогућили и да у току љетног распуста имају занимације, да наставе и даље да уче и да, наравно, долазе у библиотеку - рекла је Мирјана Плиснић, директор библиотеке.

Осим ове манифестације, која траје три мјесеца, дервентска библиотека организује маштовницу и играоницу за дјецу, ликовну радионицу, курс плетења за одрасле, како би свима пружили могућност да науче нешто ново.