latinica  ћирилица
20/07/2016 |  14:44 ⇒ 22:53 | Аутор: СРНА

ЦИК: Кандидатске листе на српском језику објавиће "Глас Српске"

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ данас је у Сарајеву донијела одлуку да дневном листу "Глас Српске" из Бањалуке, као најповољнијем понуђачу, додијели посао оглашавања на српском језику овјерених кандидатских листа за октобарске локалне изборе.
ЦИК БиХ -
ЦИК БиХ

Портпарол ЦИК-а БиХ Максида Пирић рекла је Срни да је на данашњој сједници одлучено да главни центар за бројање за локалне изборе 2016. године буде смјештен у дворани "Зетра" у Сарајеву.

Она је подсјетила да у 16.00 часова истиче рок за отклањање уочених недостатака на кандидатским листама.

Комисија је прошле седмице од 2.280 кандидатских листа са укупно 30.758 кандидата овјерила 2.105 листа на којима се налази 22.889 кандидата.

На осталих 175 листа, на којима се налази 7.869 кандидата, уочени су недостаци, па је политичким субјектима дат рок да их до данас отклоне.

"Након тога ћемо извршити провјеру достављених кандидатских листа и на једној од наредних сједница окончати поступак провјера оних који испуњавају услове", најавила је Пирићева.

ЦИК ће сутра у Сарајеву жријебом утврдити редослијед политичких субјеката на гласачком листићу.

Жријебање ће бити одржано у згради Парламентарне скупштине БиХ, с почетком у 11.00 часова, а могу му присуствовати представници овјерених политичких странака, коалиција, листа независних кандидата, независни кандидати, акредитовани посматрачи и представници медија.