latinica  ћирилица
20/07/2016 |  12:50 | Аутор: СРНА

Из рудника "Миљевина" преузели 25 тона угља који нису платили

Одговорно лице Рудника мрког угља "Миљевина" пријавило је фочанској полицији да је фирма "ЕиМ" из Источног Сарајева преузела 25 тона угља који није платила.
Хроника (Илустрација: РТРС) -
Хроника (Илустрација: РТРС)

Полицијској станици Фоча јуче је пријављено да је угаљ испоручен на основу факсиране уплатнице, те да се након неколико дана кроз извод утврдило да уплата није извршена и да је ријеч о пословној превари.

О пријави је обавијештен дежурни тужилац који је наредио предузимање потребних мјера и радњи на расвјетљавању наведеног кривичног дјела, саопштено је из Центра јавне безбједности Источно Сарајево.

Из викендице у власништву лица чији су иницијали М.Ц. која се налази у мјесту Ожеговићи, општина Рогатица, украдени су ловачки карабин са муницијом, бушилица и брусилица.

Увиђај је извршен, а истрага о овом случају, који се догодио у ноћи између понеђељка и уторка, је у току.

Лице М.Ц. добровољно је предало полицији аутоматску пушку и 30 метака, након што су полицијски службеници из Рогатице, оперативним радом на терену, дошли до сазнања да посједује нелегално ватрено оружје.

У току је рад на документовању кривичног дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Полицијској станици Источно Ново Сарајево јуче је пријављено да је у току дана непознати извршилац или више њих насилно ушао у кућу лица чији су иницијали Б.Б. и украо одређену количину новца.

По овлаштењу дежурног тужиоца извршен је увиђај, а у току је предузимање потребних мјера и радњи на расвјетљавању наведеног кривичног дјела и идентификацији извршиоца.