latinica  ћирилица
20/07/2016 |  12:40 | Аутор: СРНА

Случај "Беко": Здравковић се бранио ћутањем

Александар Здравковић, који је ухапшен прије два дана због сумње да је покушао убиство бизнисмена Милана Бека, бранио се ћутањем на саслушању у тужилаштву у Београду, које је предложило суду да му буде одређен притвор.

Здравковић није износио одбрану на саслушању у Вишем тужилаштву у Београду, јер је навео да се због рањавања лоше осјећа, јавио је "Блиц".

Тужилаштво је предложило суду да му одреди притвор због опасности да ми могао да утиче на свједоке, да понови кривично ђело и због узнемирења јавности.

Здравковић је ухапшен у понедељак, 18. јула, у Београду, након више од годину и по дана од инцидента у којем је Беко тешко рањен испред своје куће 14. новембра 2014. године.

Према писању београдских медија, Здравковић је раније сумњичен за тешка кривична ђела као припадник "земунског клана".

Ухапшен је на основу ДНК који је узет након што је прије десетак дана рањен у руку по пуштању из притвора због оптужби за отмицу.

С обзиром на то да је од раније познат полицији, али и сумње да има везе са покушајем убиства Бека, инспектори су током увиђаја овог дјела узели његов ДНК.

Упоређивањем тог и биолошког налаза из базе МУП-а, инспектори су закључили да ријеч о истој особи.

Недавно је Виши суд у Београду првостепеном пресудом ослободио Мају Адровац оптужби за помагање у покушају убиства Бека, а њен муж Иван Адровац се, према писању београдских медија, доводи у везу са овим дјелом мада још није под званичном истрагом.