latinica  ћирилица
20/07/2016 |  11:13 ⇒ 13:46 | Аутор: РТРС

Министарство демантује Шаровића: Дописи свим министрима упућени 1. и 8. јула

Министарство саобраћаја и веза оштро демантује наводе министра спољне трговине и економских односа Мирка Шаровића да није обавијештен о ставу Републике Српске поводом једногласног усвајања Оквирне транспортне политике БиХ од стране Савјета министара БиХ.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Из Министарства подсјећају да су првог и осмог јула ове године упутили дописе предсједавајућем Савјета министара БиХ, Министарству комуникација и транспорта БиХ, те члановима Савјета министара БиХ из Републике Српске, као и посланичким клубовима у Парламентарној скупштини БиХ, те Делегацији ЕУ у БиХ, у којима је наведено да је усвајање акта који није усаглашен са ентитетима, а у чијој је искључивој надлежности саобраћајна инфраструктура, штетан за Републику Српску и БиХ, те затражено поступање.

Подсјетимо, Оквирна стратегија транспорта БиХ, је једногласно усвојена у Савјету министара без сагласности Владе РС. Министар Шаровић тврди да га нико из Српске није обавијестио како не пристају на тај документ. Наша телевизија је имала увид у дописе у којима се јасно каже да је Српска против тог документа. 

ДОКУМЕНТЕ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЈЕ

Копија дописа од 01 07 2016

Копија дописа од 08 07 2016