latinica  ћирилица
20/07/2016 |  10:39 ⇒ 10:51 | Аутор: СРНА

БиХ: Наложено уништавање несигурне играчке

Агенција за надзор на тржиштем БиХ саопштила је да је наложено повлачење с тржишта и уништавање несигурне играчке - дјечије лутке "Бела бестиа" /Белла бестиа/, поријеклом из Кине, због хемијског ризика.
Дјечја лутка „Bella bestia“ (фото: http://www.annt.gov.ba) -
Дјечја лутка „Bella bestia“ (фото: http://www.annt.gov.ba)

Потрошачима који су купили овај производ, о чијем произвођачу подаци нису доступни, а чији је увозник "Вемиг" из Љубушког, препоручује се да га престану користити.

Међу несигурним производима, објављеним на интернет страници Агенције, налази се и седам врста преносних дјечијих свјетиљки непознатог типа, које представљају ризик од пожара и струјног удара.

Надлежна инспекција је наложила мјеру повлачења ових производа са тржишта и обавјештавања потрошача о ризицима и начину поврата опасних производа, док се потрошачима који посједују овај производ препоручује да га престану користити и да га врате увознику или у трговину малопродаје гдје је купљен.

На листи је и дјечији бицикл "ТYО 14" - земља поријекла Кина, који не испуњава безбједносне захтјеве и представља ризик од повреде.

Списак производа који не испуњавају прописане безбједносне захтјеве, због чега спадају у несигурне производе пронађене на тржишту БиХ, објављен је на интернет страници Агенције за надзор на тржиштем БиХ.