latinica  ћирилица
20/07/2016 |  09:58 ⇒ 12:45 | Аутор: СРНА

Сирија: Истрага случаја одсијецања главе дјечаку

Сиријска побуњеничка група саопштила је да је покренула истрагу одсијецања главе ђечаку у Алепу након што се појавио језиви видео-снимак на коме се виде побуњеници како га обезглављују.
ИД (фото: Twitter @RT_com) -
ИД (фото: Twitter @RT_com)

Приказ борца како ножем одсијеца главу малом ђечаку раван је неким од најгорих случајева бруталности џихадиста "Исламске државе", који су убили стотине заробљеника у Сирији и сусједном Ираку у посљедње три године.

Прије него је убијен, дјечак је приказан на камиону како га малтретира група мушкараца који кажу да је он члан пакистанске фракције која се у Алепу бори заједно са предсједником Башаром ал Асадом.

"Он је затвореник из Кудс бригада. Они више немају мушкараца да се боре, па нам данас шаљу дјецу", рекао је један мушкарац на снимку, а други је додао да су то "ваши пси Башаре, ђеца Кудс бригада".

Сиријска опсерваторија за људска права саопштила је да су мушкарци са снимка чланови покрета Нур ал Дин ал Зинки, побуњеничке групе која је добила војну помоћ од Турске и САД.

Портпарол америчког Стејт департмента Марк Тонер рекао је да Вашингтон тражи додатне информације о том "ужасном извјештају".