latinica  ћирилица
19/07/2016 |  22:27 ⇒ 22:37 | Аутор: Б92

Звезда у 3. колу квалификација за ЛШ

Фудбалери Црвене звезде побиједили су Валету на стадиону "Рајко Митић" са 2:1 и пласирали су се у 3. коло квалификација за Лигу шампиона.

Српски шампион је даље прошао са укупних 4:2 послије идентичног тријумфа прије недјељу дана на Малти, али ће у наредном колу морати да заигра много боље.

Екипа Миодрага Божовића мучила се пред 30.000 гледалаца са шампионом Малте и поново је преокретом стигла до побједе.

Гости су стигли до раног вођства голом Каруане у 11. минуту и поново је било видљиво да црвено-бели огромних проблема имају у одбрани, иако је умјесто Луковића играо Рендулић. Због свега тога остаје велика стријепња пред дуеле са Лудогорецом у наредној рунди.

У неколико наврата гости су откривали мане Звезде у одбрани опасним контрама, али нису имали довољан квалитет да то и искористе.

Звезда је изједначила фантастичним голом Доналда у 30. минуту, да би капитен Александар Катаи, који је и на овој утакмици био најбољи појединац, донио преокрет 15 минута прије краја.

Поново је била очигледна неуиграност шампиона Србије који ће морати да одигра много боље ако уопште жели да игра равноправно против Лудогореца који је лако прошао екипу Младости из Подгорице.

Прва утакмица 3. рунде квалификација за Лигу шампиона биће одиграна 26. или 27. јула у Разграду, а реванш се игра у Београду 2. или 3. августа.