latinica  ћирилица
19/07/2016 |  20:17 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

Туристи из Српске не љетују у Турској (ВИДЕО)

Терористички напад у Истанбулу крајем прошлог мјесеца, а затим и војни пуч упропастили су туристичку сезону у Турској која годишње од туризма убире око 25 милијарди долара.
Гдје путовати - Фото: РТРС
Гдје путоватиФото: РТРС

У туристичким агенцијама у Српској кажу да је потражња за љетовањем у Турској ове године скоро у потпуности изостала.

Некада главна туристичка дестинација - ове године није ни на туристичкој мапи. Наши саговорници одрично одговарају на питање да ли би отпутовали на љетовање у Турску, с обзиром на тренутну политичку ситуацију у тој земљи.

У туристичким агенцијама кажу да је смањено интересовања за Турску скоро 90 одсто.

Милена Павловић, из агенције Цептер паспорт, каже да су имали ситуацију да су велики тур оператори ове године знатно  смањили продају аранжмана за Турску или су ову земљу у потпуности отказали као дестинацију.

Мегаломанска хотелска здања и приступачни аранжмани донедавно су били први избор за породични одмор. Одустали су, не само туристи с ових простора, него и они најиздашнији - руски. Тако у овдашњим туристичким агенцијама кажу да клијентима нису ни савјетовали Турску.

Нестабилна политичка ситуација, терористички напади и избјегличка криза најавили су неизвјесну туристичку сезону, али само у Турској, јер у Грчкој, Шпанији и Италији задовољно трљају руке.