latinica  ћирилица
19/07/2016 |  20:16 | Аутор: sputniknews.com

Борис Џонсон: Русија може да утиче на Асада

Русија има јединствену могућност да утиче на предсједника Сирије Башара ел Асада и врати је за преговарачки сто, изјавио је министар спољних послова Велике Британије Борис Џонсон.
Борис Џонсон - Фото: vijesti.me
Борис ЏонсонФото: vijesti.me

“Русија има јединствену могућност да убиједи Асадов режим да заустави масовна убиства и врати се за преговарачки сто“, изјавио је Џонсон на конференцији за медије након преговора са Џоном Керијем.

Свјетска заједница, гдје се налази и Русија, треба да буде јединствена у рјешавању сиријске кризе, која се неће прекинути док је на власти предсједник Башар ел Асад, наводи се у саопштењу министра спољних послова Велике Британије Бориса Џонсона у вези са предстојећим међународним састанцима због кризе у Сирији и Јемену у уторак у Лондону.


“Ја сам јасно изразио свој став да се страдање Сиријаца неће прекинути док је Асад на власти. Међународна заједница, укључујући и Русију, треба да буде јединствене у томе“, наводи се у Џонсоновој изјави.

“Министар ће се састати са министрима спољних послова Њемачке, Француске и Италије и високим представником ЕУ да би разматрали сукоб у Сирији“, наводи се у саопштењу британског Министарства спољних послова.