latinica  ћирилица
19/07/2016 |  18:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Џонсон: Моје ријечи из прошлости су вађене из контекста

Новоименовани британски министар спољних послова Борис Џонсон рекао је данас да су ријечи које је изговорио у прошлости вађене из контекста, али да то више није важно јер је данашњица пуна озбиљних питања којима се треба посветити.

Џонсон је то рекао током заједничке конференције за медије у Лондону са америчким државним секретаром Џоном Керијем, одговарајући на питање новинара да ли ће се извинити свјетским лидерима за грубе коментаре које је у прошлости изнио о некима од њих, преноси Ројтерс.

"Можемо провести страшно много времена анализирајући гомилу ријечи које сам написао у протеклих 30 година а које су све, по мом мишљењу, извађене из контекста, али то није важно, јер нас нека озбиљна питања данас зову", рекао је Џонсон, који је иначе некада био новинар.

Џонсон је именован за новог шефа британске дипломате прије мање од недјељу дана, на основу одлуке нове премијерке Терезе Меј која је многе изненадила, с обзиром на то да је овај бивши градоначелник Лондона често износио недипломатске коментаре, подсјећа британска агенција.