latinica  ћирилица
19/07/2016 |  17:17 ⇒ 17:25 | Аутор: Б92

Јунајтед улаже 180 милиона у Погбу?

Манчестер јунајтед ће уложити укупно 180 милиона евра за фудбалера Јувентуса Пола Погбу, од чега ће 120 милиона бити уложено у трансфер.
Пол Погба (фото:fr.yeswefoot.com) -
Пол Погба (фото:fr.yeswefoot.com)

Ову информацију пренијели су у уторак италијански медији.

Према наводима Газете дело спорт, Погбин агент Мино Рајола тренутно се налази у Манчестеру на преговорима о продаји играча "Ђаволима".

Специјализовани портал Фудбал Италија наводи да је Јувентус почео да се колеба и то тек пошто су почеле да се смирују гласине да ће шампион Италије довести нападача Наполија Гонсала Игуаина.

Нови тренер Јунајтеда Жозе Мурињо наводно много воли Погбу, тако да је клуб спреман на огромна улагања да би му испунио жељу. Према наводима медија, 120 милиона евра би отишло на трансфер из Јувентуса, а осталих 60 намијењено је играчевој плати за петогодишњи уговор, односно, годишњу плату од 12 милиона евра.

Торински клуб не би узео свих 120 милиона евра због џентлменског договора међу клубовима, према којима би играч добио 20 одсто од трансфера, односно 24 милиона евра.

Јувентус је до сада одлучно одбијао да прода везног играча, осим ако он лично не би желео да оде, али се та одлучност наводно сада дроби. Осим тога, француског репрезентативца могла би да привуче огромна финансијска добит.

Много тога ће зависити и од играча, који је тренутно на одмору послије Европског првенства.