latinica  ћирилица
19/07/2016 |  17:04 | Аутор: СРНА

Кошарац: Савез за промјене дозвољава условљавање Српске

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је данас да политички представници окупљени око такозваног Савеза за промјене дозвољавају својим коалиционим партнерима, прије свега, Бакиру Изетбеговићу и Денису Звиздићу, да условљавају Републику Српску.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Он је додао да то показује довођење у везу писма намјере Међународном монетарном фонду са механизмом координације.

"Метод уцјене није добар у овој земљи и то, прије свега, довољно говори о томе да политичке странке из Федерације БиХ имају млађег партнера у институцијама БиХ, а то је такозвани Савез за промјене", рекао је Кошарац новинарима.

Кошарац истиче да је недопустиво да људи из такозваног Савеза за промјене ћуте, те запитао зашто министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић допушта да се његове колеге, прије свега, предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић понаша на такав начин.

"Зашто министар Шаровић дозвољава да Звиздић на тај начин износи ставове јер Звиздић није Савјет министара. Прича о томе да у вези Страгегије о саобраћају нису добили мишљење Владе Републике Српске је прича за малу дјецу", додао је Кошарац.

Он је рекао да министар Шаровић не може причати да је необавијештен о томе шта је на дневом реду Савјета министара.

"Иако је упознат о томе на самој сједници Савјета министара БиХ, зашто није реаговао и тражио мишљење Владе Републике Српске? Зашто ћуте и из ког разлога дозвољавају овакав развој догађаја у институцијамама БиХ", запитао је Кошарац.