latinica  ћирилица
19/07/2016 |  16:30 ⇒ 17:30 | Аутор: РТРС

Требињски ватрогасци добили савремено возило (ВИДЕО)

Територијална ватрогасна јединица Требиње спремно дочекује пожарну сезону.
Ватрогасно возило - Фото: РТРС
Ватрогасно возилоФото: РТРС

Ватрогасци су добили ново ватрогасно возило којим ће им помоћи да брже и ефикасније реагују у случају пожара. Нова цистерна купљења је средствима Ватрогасног савеза Републике Српске и Града Требиња.

Након 32 године, требињски ватрогасци добили су прву нову цистерну. Сада ће посао лакше обављати, истичу ватрогасци, јер ново возило омогућава брже интервенције.

Ватрогасац Миљан Нинковић каже да им ново намјенско возило много значи и да ће олакшати посао, а истовремено се нада да ће возни парк бити обновљен у потпуности у наредним годинама због обима интервенција. 

Данко Вуковић, командир Територијалне ватрогасне јединице Требиње, истиче да је ова јединица увијек спремна за интервенције на овадашњем подручју.

Нова цистерна коштала је 280.000 КМ које су обезбиједили Ватрогасни савез Републике Српске и Град Требиње.

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић каже да је ово возило посљедња ријеч технике која омогућава брже и ефикасније гашење пожара и у граду и на отвореном.

Требињска ватрогасна јединица ове године добила је возило за интервенције у случају саобраћајних несрећа, као и 33 комплета опреме за ватрогасце.

Вуковић се захвалио Ватрогасном савезу Српске на помоћи у набавци овог возила и и најавио да ће добити и специјално возило за гашење шукских пожара са двије кабине какво до сада нису имали у Требињу, а неопходно им је за интервенције.

Нову опрему могу очекивати и ватрогасци у Ластви. Нова цистерна за ову јединицу требало би да стигне већ у новембру.